Yoga Vara - Yin Yoga och Mindfulness i Umeå. Tel. 076-145 00 29.

Företagshälsa

Yoga Vara samarbetar med Previa företagshälsa i Umeå

Om din arbetsgivare har avtal med Previa företagshälsa kan du som anställd få komma till Yoga Vara för individanpassad yoga och mindfulness

Yoga Vara erbjuder individuellt anpassad yoga och mindfulness vid bland annat stress, utmattning, spänningar och sömnsvårigheter. Jag tar emot på min mottagning väst på stan och under 5-10 sessioner får du personlig vägledning för att komma ned i varv med praktiska övningar för att hjälpa dig till djupare avslappning, vila och återhämtning för ett mer hållbart och balanserat liv.
 
Tala med din arbetsgivare om du tror att det kan vara något för dig.

Information

Yoga Vara erbjuder en unik metod som kombinerar lugna och mjuka yoga- och andningsövningar med träning i kroppskännedom och mindfulness. Metoden utgår från ett kravlöst och tillåtande perspektiv av acceptans här och nu, där du gradvis får möjlighet att träna upp din egen förmåga till ökad närvaro och medvetenhet. Genom att återknyta kontakten med dig själv kan du med hjälp av konkreta övningar och praktiska verktyg hitta din egen väg till ett mer hållbart och balanserat sätt att leva.

Yogaövningarna är enkla, rogivande och individuellt anpassade för att hjälpa dig till en djupare avslappning i kroppen och gradvis mjuka upp och lösgöra fysiologiska spänningstillstånd. Individanpassade andningsövningar skapar medvetenhet om egna andningsmönster och ger lugn och avspänning i kroppen. Mindfulnessträningen är upplevelsebaserad och bidrar till en ökad inre ro och mental avslappning.

Vetenskaplig forskning har visat att yoga och mindfulness är effektiva metoder för att reducera en mängd olika stress- och spänningstillstånd. En regelbunden yoga- och mindfulnessträning har i medicinska studier visat signifikanta resultat både fysiskt och psykiskt, och inkluderar positiva hälsoeffekter såsom förbättrad sömn, sänkt blodtryck, minskad stress, oro och nedstämdhet, ökad kreativitet, energi, fokus och koncentrationsförmåga, samt stärkt immunförsvar och större självinsikt, medvetenhet och empati.
SAGT OM TJÄNSTEN, FRÅN EN TIDIGARE KLIENT

Jag har hittat mitt sätt att trycka på off-knappen!

“Sessionerna har verkligen varit givande och jag har alltid gått därifrån med lätta steg och ett inre lugn som är svårt att förklara. Jag har gått hos dej länge och jag tror att det har varit bra – det har blivit en del av min vardag och inte bara en ny kunskap.

Det känns som jag lärt mej mycket – att jag med små och enkla verktyg kan förändra min vardag och må mycket bättre. Jag har lärt mej att prioritera mej själv på ett helt annat sätt än tidigare och hur viktigt det är att vara här och nu. Det har varit otroligt lyxigt att få den här stunden helt själv med dej och att allt har utgått ifrån mej och mina behov.  

Det som gett mej mest är meditationen – den ger min hjärna en återhämtning som jag har så stort behov av. Även andningsövningarna ger mej den här känslan av att stanna upp och hämta kraft.

Jag tror tyvärr att det finns ett stort behov av dina tjänster i det samhälle som vi lever idag. Vilken tur då att du finns och jag rekommenderar varmt dina tjänster.

Det här har varit den viktigaste biten i min rehabilitering – det har förändrat mitt sätt att hantera vardagen, både på jobbet och hemma. Jag har hittat mitt sätt att trycka på off-knappen!”